4 tips til vedlikehold av bilen din

Godt renhold og vedlikehold av bilen er viktig for et langt bilhold. Les våre fire tips til hvordan du kan ta vare på og vedlikeholde bilen din på en god måte.

1. Hold bilen ren

Mitsubishi 4WD modeller er kjent for å komme seg gjennom ulendt terreng og det medfører oppsamling av støv, sand og leire som kan skade lakken og bør derfor fjernes så raskt som mulig. Her finner du ut hvordan!

Skyll bilen grundig med vann

Har du kjørt gjennom røft terreng og har mye gjørme under bilen er det lurt å spyle bilen grundig slik at gjørmen bløtes og blir lettere å fjerne. Ikke glem å spyle under bilen.

Forhåndsvask med alkoholholdige vaskemidler

I noen tilfeller vil det ikke være tilstrekkelig med en vanlig bilvask for å fjerne insekter, fugleskitt, harpiks og lignende.  Disse flekkene kan fjernes med en myk klut og alkohol. Dynk kluten i alkoholen og hold kluten over flekken i 10 - 30 sekunder.

Fjern insekter

Døde insekter som sitter fast på bilen fjernes enklest med en myk klut.

Fjern tjære, kvae og fugleskitt

For vanskelige flekker, bruk en myk klut dynket med alkohol. Ikke gni kluten i en sirkel - da trekker flekken lenger inn i overflaten. Gni mot midten. Spyl hele bilen grundig for å fjerne rester av rengjøringsmidler og/eller alkohol (det meste vil fordampe).

Voks bilen

Ikke glem å legge et nytt lag med voks etter at bilen er rengjort. Alkoholen som ble brukt til å fjerne vanskelige flekker har også fjernet et beskyttende lag fra overflaten. Følg instruksjonen på poleringsmiddelet for riktig bruk.

2. Sjekk oljenivå jevnlig

Motoroljen er essensiell for de bevegelige delene av motoren. Siden oljen forbrukes over tid, må man sjekke nivået regelmessig. En varsellampe vil tennes på dashbordet hvis nivået blir faretruende lavt, men da kan det være for sent, og det er fare for skade på motoren.

Det er også viktig å bruke olje av anbefalt kvalitet og viskositet. Ikke bland forskjellige typer olje.

Er du i tvil, sjekk brukermanualen eller ta kontakt med ditt autoriserte Mitsubishi-verksted. De kan hjelpe deg med oljesjekk og anbefale riktig olje for din bil.

Når du skal sjekke oljen selv:

1. Parker bilen på et vannrett underlag.

2. Slå av motoren.

3. Vent noen minutter.

4. Ta ut peilepinnen, og tørk av den med en klut.

5. Sett den inn igjen så langt den går.

6. Ta ut peilepinnen og les av oljenivået. Nivået skal alltid være innenfor det angitte området.

7. Hvis oljenivået er under den angitte grensen: Ta av lokket som sitter på toppdekselet og fyll på olje, slik at nivået blir som angitt. For å unngå motorskade, skal du ikke fylle på for mye olje.

8. Sett lokket godt på etter at du har fylt på olje.

9. Kontroller at oljenivået er riktig ved å gjenta trinn 4 til 6.

3. Fiks lakkskader når de oppstår

Hvordan reparere små riper

En ripe på bilen er ikke bare sjenerende, den kan være skadelig. Selv små riper i lakken kan føre til at rust og korrosjon angriper karosseriet. Heldigvis er det enkelt å reparere små riper, enten av deg selv eller din Mitsubishi-forhandler.

Rust er bilens verste fiende, derfor er det viktig at riper ikke forblir ubehandlet. Lakkstifter, som gjør det lett å behandle og fikse små riper i lakken selv, er tilgjengelig i de fleste farger hos din forhandler. De vil hjelpe det med å finne den rette fargen til din bil.

4. Sjekk dekktrykket

Spar penger og kjørt trygt

Lufttrykket i dekkene bør sjekkes minst annenhver måned. Riktig dekktrykk er ikke bare avgjørende for din sikkerhet, det sikrer også god drivstofføkonomi - noe som er bra for din lommebok og miljøet. Hvis du skal kjøre med ekstra mye last, og/eller mange passasjerer er det viktig å ta en ekstra sjekk når bilen er fullastet.

Det virker åpenbart å si at dekk er viktige for en bil. Ser man litt mer teknisk på det så er dekkenes rolle å overføre all kraft, enten det dreier seg om akselerasjon, oppbremsing eller styring fra bilen til veien. Dekk er essensielle for bilens kjøreegenskaper og sikkerhet. Har du for lite luft i dekkene blir kjøreegenskapene redusert. Feil trykk har også en negativ effekt på drivstofforbruket.

Dekk med feil lufttrykk er mer utsatt for skader og vil slites raskere. Med for lite luft vil det oppstå slitasje langs sidene av dekket, mens med for mye luft vil slitasjen synes langs midten av dekket. Riktig lufttrykk gir dekkene lengre levetid.

Dekktrykket kan du sjekke enten med din egen trykkmåler eller en luftpumpe. De finner du på nesten alle bensinstasjoner, eller hos din lokale Mitsubishi-forhandler. Der kan du også fylle på luft om du skulle trenge det.

For å sjekke trykket og fylle på luft gjør du følgende:

Parker bilen

Parker bilen på et flatt underlag, og sørg for at du kan nå alle fire dekkene med luftpumpen.

Sjekk trykket

Press munnstykket mot ventilen. Hører du en hisselyd slipper du luften ut og trykker ikke hardt nok ned. Sjekk alle fire dekk, og ikke glem å sjekke trykket i reservehjulet samtidig.

Spesifikasjoner for dekktrykk

Verdiene for anbefalt dekktrykk finnes i instruksjonsboken, eller i bunn av B-stolpen (dørstolpen bak førersetet).

Skru av ventilhetten

Skru av plastlokket på luftventilen. Når du vet anbefalt lufttrykk, setter du PSI/BAR-trykket på maskinen. Fest slangen til ventilen og fyll til ønsket trykk.

Nyhet! Book time på nett

Se ledige dager og velg enkelt dagen som passer deg best.

Bestill time nå