- For oss er det den perfekte hyttebilen

Anders Backe (33) er en anerkjent skikjører som har gjort levebrød av å gjøre spektakulære stunts på de mest utenkelige steder. I hverdagen kjører han og familien Mitsubishi Outlander PHEV.

Fornøyd eier

Vi møter den 33 år gamle jibberen (les: fristilkjører) på familiens hytte i Haglebu, cirka 20 minutters kjøretur nord for Eggedal i Buskerud.

Sesongens aller første lag av hvitt pudder har lagt seg over det fortsatt grønnsprengte terrenget, og sola gløtter frem fra et grøtete skylag.

– Fy søren. To grader er jaggu kaldt på denne tiden av året, sier Backe i det han tar oss imot på det forseggjorte tunet.

– Som skikjører er jeg vant med stor fleksibilitet i timeplanen, men det er fint å få litt ekstra tid her sammen med hele familien.

Bestill prøvekjøring    Se våre kampanjer

Skikjøring og elektrisk hverdag

Anders Backe er blant Europas beste utøvere innen sin idrett og har blant annet finaleplass i X-Games på merittlisten. 33-åringen er også kjent for å ha deltatt i en rekke skifilmer.

– Supervention-filmene er nok de som er mest kjent også utenfor skimiljøet og for «mannen i gata». Veldig artig å kunne vise frem hva man driver med av ny type skikjøring til et nytt publikum.

I jobbsammenheng oppsøker skikjøreren steder som det er utfordrende å komme til. Han kjører mye på dårlige veier med glatt vinterføre og har derfor stort utbytte av firehjulstrekksystemet i Outlander PHEV.

– Også synes vi det er utrolig fint at vi kan kjøre elektrisk i nærmiljøet vårt. Henting i barnehagen, turen til butikken, og så videre, går jo på strøm. I tillegg kan vi dra på hytta, som nå, uten rekkeviddeangst.

God å kjøre

Vi fortsetter ut fra hyttetunet og ut på veien som Anders´ svigerfar, med familie, selv har laget.

– Dere har jo hatt bilen en stund nå. Hvordan er den på veien?

– Jeg syns den er utrolig god å kjøre. Også er det masse plass til alt vi trenger å ha med oss. Det er virkelig den perfekte hyttebilen.

Etter en kjøretur i området setter vi kursen tilbake mot hytta. Det eneste som står mellom oss og en varm kopp kakao er svigerfars selvbygde bakke.

– Med den firehjulstrekken her er det slutt på det å «ta fart» for å komme seg opp. Man kan virkelig bare stole på at firehjulstrekksystemet nærmest trekker deg fremover, sier Anders og geleider SUV-en kontrollert oppover. Kakaoen er sikret …

Foto: VG PARTNERSTUDIO

Bygg din Outlander PHEV    Se våre kampanjer

Bestill gratis time for prøvekjøring av Outlander PHEV

Å bestille prøvekjøringstime er helt gratis, enkelt og uforpliktende. Fyll ut skjema, og vi kontakter deg for å avtale tidspunkt for prøvekjøringen.

Jeg vil prøvekjøre

Nyhet! Book time på nett

Se ledige dager og velg enkelt dagen som passer deg best.

Bestill time nå